Zo haal je de natuur in huis!

Wil jij ook graag de natuur in huis halen? Dat kun je op verschillende manieren eenvoudig doen. Met de juiste materialen en kleuren waan je je in je eigen binnentuin. In dit artikel vind je een aantal tips.

Materialen

Hout, rotan, beton: het zijn zomaar een paar materialen die je meteen aan buiten laten denken. Door deze materialen in huis te halen, ben je al een heel eind op weg om je eigen binnentuin te creƫren. Een houten tafel met rotan stoelen geven je meteen het gevoel dat je binnen aan het picknicken bent.

Planten

In een tuin mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Heb je veel ruimte tot je beschikking? Kies dan voor grotere planten, zoals een grote dadelpalm (Phoenix canariensis), een vredespalm (Cycas revoluta) of een palm met grijsgroene bladeren (Bismarckia). Heb je niet zo veel ruimte dat je een palm kwijt kunt in je woonkamer? Dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een aantal planten aan het plafond te hangen, zoals de Rhipsalis of de Tradescantia. Geen groene vingers? Kies dan bijvoorbeeld voor een behang met plantenopdruk.

Je eigen mini-kas

Kies een mooi, oud vitrinekastje uit met een glazen deurtje en je hebt zo je eigen mini-kas in huis. Hierin kun je je eigen plantjes kweken, of bijvoorbeeld je verse kruiden neerzetten. Met het deurtje dicht heb je er meteen ook nog eens een handig bijzettafeltje bij.

 

 

 

About the author

More posts by