3dHoe de meubels in de winkel daadwerkelijk in je woning staan, is altijd lastig om in een plaatje voor je te zien. De bank die qua afmetingen precies lijkt te passen, kan toch wel erg kolossaal overkomen. Om dit te voorkomen kun je het gratis programma Sweet home 3D downloaden. Je werkt in een 2D omgeving, waarna je onder in beeld de uiteindelijke 3D weergave ziet. Door één voor één kamers aan te maken en van een interieur te voorzien, werk je uiteindelijk toe naar het huis zoals je het voor je ziet.

Met dit programma kun je alle kamers in je woning voorzien van een inrichting. Het programma heeft meer dan 50 meubels en onderdelen voor in huis, waarmee je verschillende inrichtingen van je huis kan uitproberen. De onderdelen kan je eenvoudig vergroten of verkleinen en je kan zelfs werken met kleur.

Wanneer je tevreden bent over de inrichting, kun je naast afbeeldingen ook video’s maken van het resultaat. Je kunt zelf een looproute door het huis maken, waarna het programma hier automatisch een filmpje van maakt.