Bij de kleur groen denk je aan duurzaamheid, milieu en natuur. We worden ons steeds meer bewust dat de wereld nog lang mee moet, en termen als recycling en cradle to cradle horen we dan ook steeds vaker terug komen wanneer we het over interieur hebben. Het is dan ook niet gek dat groen de trend van 2013 is voor de inrichting van je woning.

cactus

Hierbij kun je groen heel breed nemen, dit betekent dus niet alleen dat je moet kiezen voor groene muren of groene accessoires. Juist natuurlijke elementen passen helemaal in de trend. Hierbij kun je denken aan hout, wol, vilt, marmer en beton als natuurlijke materialen. Meubels van steigerhout passen hier helemaal in, net als gebreide kussens en een wollen poef. In de trend passen ook bloemen- of dierendesigns in het behang, lampenkappen, kussens of kleedjes, je kunt het zo gek niet bedenken, het kan allemaal.

Ook recycling pas helemaal in de trend. Haal oude meubels weer van zolder en geef ze eventueel in een nieuw jasje of kleurtje. Een groen interieur maak je natuurlijk pas echt groen met echte planten en bloemen, wat gelijk voor een frisse en natuurlijke geur in de kamer kan zorgen.

binnenp