DIY: kleurrijke, zomerse kussentjes

Wat is er leuker dan de inrichting van je huis af te stemmen op het seizoen? Tijdens de winter een warm en knus geheel met kleedjes en dekentjes, tijdens de zomer een kleurrijke en zonnige inrichting. Voor ieder seizoen een nieuw interieur aanschaffen zou een dure onderneming zijn, daarom vind je in dit artikel een leuk DIY-idee voor deze zomer: zelf geschilderde zomerse kussentjes.

Wat heb je er voor nodig?

Om zelf zomerse kussentjes te schilderen, heb je eigenlijk niet zo heel veel spullen nodig. Hieronder vind je de benodigdheden:

  • een witte kussenhoes
  • textielverf
  • een kleine kwast
  • een sjabloon

De kleuren verf en het sjabloon dat je gebruikt, kun je natuurlijk zelf uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan felle kleuren en sjablonen als ananassen of palmbomen. Als je eenmaal bepaald hebt welke vorm je wilt gebruiken, kun je het sjabloon maken. Dit doe je door de binnenkant van het figuur weg te snijden en de buitenkant te bewaren. Leg het sjabloon op de kussenhoes, en druk met potlood zachtjes op de plekken waar de vorm gaat komen. Vervolgens kun je met behulp het sjabloon de vormen op de kussenhoes schilderen. Heb je dit gedaan? Dan is het een kwestie van de verf enkele uren laten drogen. Daarna is het verstandig om de kussenhoes binnenstebuiten te strijken op een lage temperatuur, zo zorg je ervoor dat de verf langer blijft zitten.

Wil je meer tips om je interieur of een leuke en goedkope manier op te knappen? Lees dan ook eens dit artikel.

 

 

 

 

About the author

More posts by