De zoektocht naar origineel interieur

Je kent het wel, je hebt maandenlang gewacht op dat ene moment en dan is het zover. De deurbel gaat en de bezorger staat voor de deur met je langverwachte salontafel. Zodra de deur achter de bezorger dichtvalt, val jij het pakket aan met een aardappelschilmesje en voor je het weet liggen alle bevestigingsboutjes verspreid door de kamer. Vol goede moed zet je de tafel in elkaar en trots whats-app je de foto van je nieuwe aanwinst door naar vrienden en familie.
Zoektocht naar meubelen

Voordat de bezorger zover is gekomen heb jij al avonden lang webshops doorgeklikt en Pinterest borden gevuld. Elke woonwinkel heeft weer zijn eigen merken, zijn eigen prijzen en gemiddeld zo’n 3000 producten. Wanneer je dan filtert op bijvoorbeeld de salontafels of eetkamerstoelen is het assortiment vaak beperkt tot enkele tientallen producten. Tegenwoordig probeer ik dan ook de grotere winkels te raadplegen zodat ik op één site een groter assortiment kan doorklikken. Ook grote verzamelsites helpen je vaak goed op weg. Enkele leuke tips die ik tegen ben gekomen tijdens mijn zoektocht: Design Collect (voor als je van moderne meubels houdt), meubel.org (voor allerlei stijlen) of gewoon de aloude bekende vergelijkers als Beslist of Kieskeurig. Voordeel is dat je ook meteen op prijs kunt filteren en in één keer het assortiment van meerdere winkels kunt bekijken.

Zelf houd ik enorm van moderne meubels. Het lastige hieraan is dat ik de name van de gerenommeerde designmerken wel ken. Veel leuker is het echter wanneer je onbekendere merken ontdekt. Niet alleen omdat deze merken vaak veel beter betaalbaar zijn maar ook omdat ik het niet leuk vind om mijn ‘oh zo bijzondere hanglamp’ maanden later overal tegen te komen. Interieur is persoonlijk, daarom probeer ik zo min mogelijk echt producten te kopen die vrienden en familie ook hebben. De eerder genoemde tips zijn waarschijnlijk sites waar je eerder nog niets van gehoord hebt. Juist dit soort onontdekte collecties vind ik erg leuk om te ontdekken. Dan is niet alleen het moment tof dat de bezorger ook daadwerkelijk aan de deur staat. Maar ook de zoektocht wordt op deze manier een stuk leuker. 

 

About the author

More posts by