De beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten is een beurs voor consumenten. Zoals de naam het al zegt, staat alles in het teken van het bouwen, verbouwen en inrichten van je huis. De voorjaarseditie van 2013 vond plaats in maart in de jaarbeurs in Utrecht. Het aantal bezoekers is met 10% gegroeid ten opzichte van voorgaande jaren, waardoor ook de editie in het najaar in Utrecht plaatsvindt in plaats van in Rotterdam. De organisatie en deelnemende bedrijven denken dat de groei komt door de btw-verlaging voor het verbouwen van een huis.

posterOp 18, 19 en 20 oktober 2013 vindt de tweede editie van dit jaar plaats. Op de beurs kun je terecht met vragen over bouwen en verbouwen van je huis, maar ook voor inspiratie voor de inrichting. Je kunt met concrete bouwplannen terecht bij aannemers, maar je kunt ook alleen informatie verzamelen. Handig is dat je ook alvast een afspraak kan maken met bedrijven waar je mee wilt praten.

De jaarbeurs in Utrecht is tijdens de beurs opgedeeld in verschillende paviljoenen, zoals de keuken en sanitair, duurzaamheids en haarden paviljoen, maar ook is er een architecten paviljoen en een interieur-advies paviljoen. Nieuw dit jaar is dat je ook voor het veranderen van je tuin terecht kan op de beurs.